Ostopathie bij Burnout klachten

Burnout

Soms kom je in een situatie terecht waarbij je lichaam het op geeft, stop zegt.  Je bent fysiek en/of emotioneel uitgeput. Buiten de psychische spanning die je ervaart kunnen er ook veel fysieke symptomen naar voor komen waaraan je wellicht niet eerder had gedacht bij een burn-out.

Krachtsverlies, buikpijn, concentratieproblemen, duizeligheid (waaronder draaiduizelingen), tintellingen in armen of benen, geheugenverlies, spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, paniekaanvallen, slaapstoornissen, stemmingswisselingen en tinnitus (oorsuizingen/piepen) behoren allemaal tot symptomen die je kan ervaren bij een overprikkeld autonoom zenuwstelsel ofwel een burn-out.

In plaats symptoombestrijding op losse ‘onderdelen’ in het lijf, is osteopathie gericht op herstel van het systeem als één geheel.

Je gaat in gesprek met je huisarts en vaak zal deze je doorverwijzen naar de praktijkondersteuner-GGZ of een andere professional waarmee je kan praten over je klachten. Het kan zijn dat praten op dat moment niet helpend is, je lichaam en geest is overactief, te instabiel en heeft eerst behoefte aan rust. Maar ook dát kan een probleem zijn want hoe vindt je rust in een overprikkeld lichaam?

Osteopathie helpt de klachten van een burn-out te verminderen.

Osteopathie is een holistische manuele geneeswijze die de relatie tussen lichaam en geest erkent. In plaats symptoombestrijding op losse ‘onderdelen’ in het lijf, is osteopathie gericht op herstel van het systeem als één geheel.

Bij een burn-out is er sprake van een disbalans in veelal meerdere onderdelen in het lichaam.

Ik onderzoek en behandel alle gebieden in het lichaam waar blokkades of bewegingsverlies voelbaar zijn. Blokkades van beweging, energie of doorbloeding welke  fysieke ongemakken veroorzaken.  De behandeling is gericht op het mobiliseren en verbeteren van doorbloeding en bezenuwing van weefsels, organen en het zenuwstelsel.  Daardoor kan het natuurlijk evenwicht in het lichaam herstellen en gaat de energie weer stromen. De nervus vagus, de 10e hersenzenuw, speelt een belangrijke rol in de regulatie van stress(hormonen) en balans in het lichaam.

De behandeling werkt zowel biologisch als psychologisch door. Het helpt bij het verminderen van burn-out symptomen zoals angst en stress en de daarmee samenhangende fysieke klachten. Hiermee help ik je lichaam meer tot rust te brengen. Ook zal ik je meer uit kunnen leggen over de werking van je lichaam en de reactie op stress. Door meer bewust te worden van symptomen en veranderingen, zal je eerder kenmerken signaleren die verband kunnen houden met grotere stressfactoren.

Lees verder

Uncategorized

Ostopathie bij Burnout klachten

Burnout Soms kom je in een situatie terecht waarbij je lichaam het op geeft, stop zegt.  Je bent fysiek en/of emotioneel uitgeput. Buiten de psychische

Osteopathie bij Autisme

Autisme valt niet te genezen en dus ook niet middels osteopathie. De symptomen behorend bij autisme of autistiform gedrag kunnen echter wel positief worden beïnvloed.