Consult osteopathie

Wat doet een osteopaat?

Wanneer u voor het eerst bij de osteopaat komt zal ik eerst uw klacht in kaart proberen te brengen middels een anamnesegesprek. Tijdens dit gesprek zal ik veel navragen over uw huidige klachten en symptomen maar ook naar de klachten die u in het verleden heeft gehad. 

Ziektes of operaties die u in het verleden heeft gehad kunnen vandaag de dag nog steeds van invloed zijn op uw gezondheid. Er kunnen “ketens” ontstaan waarbij de uiteindelijke klachten op een geheel andere plek tot uiting komt dan waar de oorspronkelijke keten is gestart.

“de meerwaarde van osteopathie is dat we het lichaam zien als één geheel”

Hoe ziet een osteopathisch onderzoek er uit?

Tijdens het osteopathisch onderzoek onderzoeken we het gehele lichaam op bewegingsverlies en functiebeperkingen. Het onderzoek gebeurt manueel (met de handen) en worden geen apparaten gebruikt. Zoals u wellicht gewend bent bij de fysiotherapeut, zal er een onderzoek plaats vinden van het bewegingsapparaat. Buiten dit onderzoek worden ook de verschillende organen en orgaanstelsels onderzocht. Als laatste onderdeel wordt ook het cranio-sacraal (schedel, heiligbeen en bijbehorende vliezen) gedeelte van het lichaam onderzocht. Al deze systemen zijn van invloed op elkaar en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Na afloop van het onderzoek kan ik u, waarschijnlijk, meer duidelijkheid geven over het ontstaan van uw klachten en stellen we samen een plan op om dit te gaan behandelen.

Een behandeling osteopathie

Een behandeling osteopathie bestaat voor een groot gedeelte uit manuele handelingen op alle 3 de systemen (bewegingsapparaat, organen en cranio-sacraal). Afhankelijk waar de meest primaire oorzaak van uw klachten liggen gaan we proberen naar de oorzaak toe te behandelen. De behandeling osteopathie bestaat veelal uit zachte technieken die een grote impact op het lichaam kunnen hebben.

Een osteopathische behandeling geeft uw lichaam een zetje in de goede richting en spreekt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan. Er zal tussen 2 behandelingen over het algemeen enkele weken rust zitten om het lichaam de kans te geven zich aan te passen.

We bespreken eveneens zaken die u zelf kunt doen om de behandeling zelf verder te kunnen ondersteunen.

Indien u meer informatie wenst of vragen heeft kunt u altijd even contact met ons opnemen.

0161 492 232