Osteopatische behandeling na COVID

Mensen die herstellen van van de gevolgen van een doorgemaakte infectie met CIVID-19 kunnen baat hebben bij de osteopathische behandeling.

Klachten rondom het ademhalingssysteem, borstkast, middenrif en nek behoren tot de veel genoemde structuren, net als verminderde smaak en reukzin. Door de infectie kan er een verlies optreden van beweeglijkheid en functie van de verschillende bindweefsel structuren. Rondom alle weefsels van het lichaam bevindt zich een vlies welke bestaat uit bindweefsel. Dit zorgt er voor dat de verschillende weefsels soepel langs elkaar kunnen glijden. Ontstekingen kunnen er voor zorgen dat de beweeglijkheid tussen deze vliezen wordt verminderd. Dit gaat gepaard met verlies aan beweging en stijfheid of pijn. De osteopaat is opgeleid om deze te mobiliseren en bewegingsverlies te helpen herstellen.

Door de infectie kan er een verlies optreden van beweeglijkheid en functie van de verschillende bindweefsel structuren.

Het verminderde smaak en reukvermogen zijn tekenen van een veranderde functie van de betrokken hersenzenuwen en blijken de perifere zenuwen vaak aangedaan. De osteopathische aanpak op de zenuwstructuren kan ook hier ondersteunend werken.

Nekklachten kunnen samenhangen met de belasting van de (hulp)ademhalingsspieren en het ophang systeem van de longen. Deze hebben beiden hun aanhechting aan de nekwervels. Ook zijn de klachten aan de onderste ribbenboog en de bovenbuik verbonden met de extra belasting van het diafragma (middenrif).

Het is van belang om actief de spieren en luchtwegen te gaan gebruiken en trainen. Het is belangrijk dit onder goede (fysiotherapeutische begeleiding te doen. Buiten de reguliere therapie voor revalidatie na een COVID infectie kan osteopathie veel hulp bieden bij de fysieke klachten en verbetering van de longfunctie.

Lees verder

Uncategorized

Ostopathie bij Burnout klachten

Burnout Soms kom je in een situatie terecht waarbij je lichaam het op geeft, stop zegt.  Je bent fysiek en/of emotioneel uitgeput. Buiten de psychische

Osteopathie bij Autisme

Autisme valt niet te genezen en dus ook niet middels osteopathie. De symptomen behorend bij autisme of autistiform gedrag kunnen echter wel positief worden beïnvloed.